Handleiding / gebruiksaanwijzing

Op elke pagina ziet u links een lijst met alle hoofdstukken. Als u op een hoofdstuk klikt, dan verschijnen alle paragrafen in beeld. Elke paragraaf kunt u afzonderlijk aanklikken en verschijnt op een aparte pagina.

Boven recht in beeld staat ons logo. Midden in dat logo staat vaak een foto. Als u op de foto klikt, krijgt u een persoonlijke reactie. Dat kan een klant zijn, een medewerker van ons of een medewerker van een van de vele bedrijven waar wij mee samenwerken. U kunt lezen dat uitvaarten verzorgen mensenwerk is.

Als u in de tekst iets roodgedrukt staat, dan betekent dat u daar op kunt klikken en dat gaat u automatisch door naar de pagina waar meer staat over dat onderwerp.

Als er over een onderwerp een website (zogeheten links) is waar wij u naar kunnen verwijzen, dan staat de naam van de website in blauw.

Betekenis van het logo

Ons logo is niet zomaar een leuk tekeningetje, daar is over nagedacht. U ziet negen figuurtjes; zeven rode, één figuur waarvan u alleen de omtrek ziet, in deze website soms gevuld met een portret en één heeft een lichtere tint. De figuren die u ziet staan voor mensen; zeven zijn de nabestaanden, de figuur met alleen de omtrek moet de overledene voorstellen en de één met de lichtere tint is de geest van de levende die vertrekt. Het zijn dus eigenlijk acht figuren en acht is het getal van de dood.


Thea

Marja

Een uitvaart is toch meestal onverwachts, hoe jong of oud de overledene ook is. Het is daarom bijzonder fijn als je geholpen wordt bij alles wat er geregeld moet worden. Meerdere malen had ik Vital van Looveren al gade geslagen, als hij aanwezig was op een gezamenlijke begrafenis. Hij viel mij op door zijn altijd vriendelijke oplettendheid en het attent even bijspringen met een helpende hand.

Toen mijn moeder heel plotseling overleed, heb ik hem dan meteen gevraagd om de begrafenis te regelen. Alles is uitstekend geregeld en wat opviel was onder andere de rust die hij uitstraalde. Bovendien maakt hij je attent op diverse zaken waar je op dat moment net even niet aan denkt. Ook geeft hij je alle gelegenheid om over dingen die gaan gebeuren even na te denken.

Er zijn natuurlijk altijd zaken die zo spoedig mogelijk geregeld moeten worden. En datgene waar nog tijd voor is, daar gunt hij je ook de tijd voor en spoort aan de zaken goed te overdenken en datgene te doen, wat je graag zou willen dat gedaan wordt. Er is veel mogelijk.

Door omstandigheden was ik vaak betrokken geweest bij het regelen van begrafenissen en ik kan zeggen dat Vital van Looveren het uitstekend doet.

Marja, Heemstede 2004

Terug